![Curried Chicken, Arugula and Pineapple Curried Chicken, Arugula and Pineapple](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED57D820-E4F0-4F0E-9DDD-065A519088DC/Derivates/41894598-3fdb-467f-a653-d6cd6452ca6e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 ½ oz canned diced tomatoes, undrained
- 1 oz olive oil
- 1 oz sugar
- 28 oz chicken breasts, air-chilled, boneless and skinless, cut into strips (½ in.)
- 3 oz crème fraîche
- 1 tbsp curry powder
- 1 tsp salt
- ⅛ tsp ground cayenne pepper
- 10 whole wheat tortillas
- 2 oz arugula leaves
- 10 slices canned pineapple, halved
- 5 - 6 sprigs cilantro leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jalapeño and Lime Chicken Burger with Corn Smash
1 Std. 15 Min
Jalapeño Chicken Lettuce Wraps with Guacamole
30min
Chicken Breasts Au Gratin in Chipotle Salsa (Ben)
1j
Greek Stuffed Chicken
1h 35 min
Florentine Meatballs and Linguine
1 Std. 10 Min
Moroccan Chicken Bowl
45min
Chicken Enchiladas
40min
Cajun Gumbo
1 Std. 30 Min
Baby Potatoes with Prosciutto Dust
50min
Chicken Fajita Soup
50min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 menit
Mediterranean Chicken
35min