Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 long red chili, de-seeded if preferred
- 1 piece fresh ginger, peeled (approx. 1¼ in.)
- 1 garlic clove
- 1 shallot, peeled, halved
- 2 sprigs fresh cilantro, stems and leaves
-
1
tbsp lemon juice
lub 1 tbsp lime juice - 2 tsp honey
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp olive oil
- ¼ tsp Sichuan peppercorns
- ½ tsp Chinese five spice
- 2 oz raw cashews
- 1 pinch salt
- 18 oz water
- 4 fresh salmon fillets, skinless (approx. 16 oz-24 oz total) (see Tip)
- 5 ½ oz zucchini, cut into sticks (½ in. x 3 in.)
- 1 bunch broccolini (approx. 5.5 oz), trimmed and halved
- 5 ½ oz bok choy, cut into thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2150 kJ / 512 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 63.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 579.6 mg
Alternatywne przepisy
Sesame Ginger Chicken with Zoodles
40 Min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40 Min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 Min
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 Min
Lemon Chicken with Spring Onions
35 Min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Coconut Sautéed Shrimp
35 Min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 Min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 Min
Butter Chicken
4h 5min
Cioppino
55 Min