Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grilled Vegetables
- ½ oz olive oil
- 3 sweet corn cobs, husks and silks removed
- 2 zucchini, halved lengthwise, seeds removed (see Tip)
- 1 bell pepper, stem and seeds removed, halved
- 2 jalapeño peppers, stems and seeds removed
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Cilantro Lime Vinaigrette
- 7 oz extra virgin olive oil
- 1 oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 oz lime juice, plus 1 extra lime, cut in wedges, to serve
-
1
oz Dijon mustard
lub 1 oz stone ground mustard - 1 oz agave
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 451 mg
Alternatywne przepisy
Fish Tacos
45min
Texas Coleslaw
15min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Jalapeño Chicken Lettuce Wraps with Guacamole
30min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Curried Chicken and Apple Salad
30min
Chicken Fajita Soup
50min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50min
Spiced Corn Salad
25min
Southwest Quinoa
40min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min