![Grilled Steak Skewers with Kale Chimichurri Grilled Steak Skewers with Kale Chimichurri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8c5d0a817de8dad3d6515ba8c51790fa/Derivates/b84e0dd56b3402168848c05dda6b6174e280bd25.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 1 oz kale, stems removed
- ½ oz lime juice
- 1 tbsp white vinegar
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried red pepper flakes
- 5 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 red onion, cut into pieces (1½ in.)
- 3 mixed bell peppers, cut into pieces (1½ in.)
- 24 oz sirloin steak, cut into pieces (1½ in.)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 2051.6 kJ / 490.4 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 21.6 g
- Sód
- 228 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Stuffed Chicken with Peanut Pipián
50 Min
Greek Stuffed Chicken
1 Std. 35 Min
Lemon Garlic Chicken
30 Min
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30 Min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 Min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 Min
Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice
35 Min
Chicken Pad Thai
45 Min
Loaded Potato Soup
30 Min
Turkey Taco Bowl
1 Std.