![Lemon Chicken with Couscous and Artichokes Lemon Chicken with Couscous and Artichokes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B6F7DB8-13DE-497A-A6C1-C05797FB1686/Derivates/0aaadddf-33cc-41e8-81c1-3c851d30104a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz lemon juice
- 6 oz extra virgin olive oil
- 1 ¾ tsp salt, divided
- ½ tsp ground black pepper, divided
- 18 oz chicken tenders
- 1 tsp dried oregano
- 8 oz couscous
- 35 oz water
- 16 oz cherry tomatoes, halved
- 16 oz cucumber, sliced (¼ in.), to serve
- 14 oz marinated artichoke hearts, canned, drained, quartered
- 10 oz pitted Kalamata olives, drained
- 5 oz feta cheese, crumbled, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3515 kJ / 840 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 2251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Chicken and Farro Harvest Salad
1 Std. 45 Min
Sugar Snap Pea and Chicken Salad
55 Min
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 Min
Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne
35 Min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1 Std. 45 Min
Maple and Mustard Salmon
20 Min
Chicken Pesto Tagliatelle
1sa 5 dk
Soy Poached Chicken
50 Min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 Min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 Min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min