Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 3 dentes de alho
- 120 g cebola
- 1 malagueta verde s/ sementes cortada em pedaços (opcjonalnie)
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 1 ½ c. chá de garam masala
- 1 ½ c. chá de cominhos em pó
- 300 g tomate maduro cortado em pedaços
- 800 g borrego limpo cortado em cubos (3 cm aprox.)
- 1 pitada de sal
- 150 g iogurte grego natural
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 899 kJ / 211 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa laksa
35 min
Beringela com feta e malagueta
6 Std. 35 Min
Soufflé de legumes da época
2h 10 min
Frango de fricassé
30 min
Carne em vinha de alhos
96 Std.
Sopa de farrapos à alentejana
45 min
Chanfana de borrego
24 Std.
Puré de favas com entrecosto
8h
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Caril do mar
45 min
Caril de frango e ervilhas
35 min
Borrego mediterrânico
10 godz.