Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 100 g cenoura
- 100 g couve-portuguesa
- 1200 g água
- 1 coxa de frango s/ pele (160 g aprox.)
- 1 ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 80 g massa tipo pevide
- 100 g agrião, só as folhas
- 260 g feijão-frade cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 860.6 kJ / 205.7 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 646.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Sopa rica
1h 10min
Sopa de grelos à portuguesa
1h
Pevides com cenoura e agriões
30min
Sopa ribollita
45min
Sopa de cardos
45min
Canja com cenoura e ervilhas
1h
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40min
Sopa de tomate, feijão e acelgas
45min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa do campo
40min