Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g couve roxa cortada em pedaços
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 160 g cenoura cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 200 g cogumelos frescos cortados ao meio
- 20 g talo de aipo cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 60 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 900 g água
- Natas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 305.5 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 31.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de couve-flor e alho assados
1u. 10min
Sopa de tomate e beringela
35 min
Creme de chuchu e funcho
40 min
Creme de curgete e kale
45min
Sopa de beterraba
40 min
Creme de beterraba com laranja
40 min
Creme de canónigos
25 Min
Sopa com favas e coentros
35 min
Sopa de grão com alho-francês
45min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min