Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 15 g salsa
- 50 g manteiga
- 400 g cebola cortada em lâminas
- 5 pés de tomilho, só as folhas
-
500
g carne de borrego picada
lub 500 g carne de vaca picada - 100 g vinho tinto
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Puré
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 1 c. chá de sal
- 300 g leite
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ guarnecer
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1794 kJ / 429 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coelho de fricassé com batata nova
45min
Hambúrgueres de batata recheados com queijo e fiambre
1h 10min
Bolachas-dentadura
1h 20 min
Empadão de coelho
Brak ocen
Bochechas de porco em vinho tinto em sous-vide
8h 45min
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20 min
Frango com molho de gengibre
1h 20 min
Rolos de porco com espinafres
55min
O 1º bacalhau espiritual
40min
Empadão surpresa de bacalhau
1 godz. 5 min
Pescada no forno
50min
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3 Std. 55 Min