![Gelato pistacchio e mandorle Gelato pistacchio e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e66c8c6f-a557-4589-a681-2ed4d0a46656/Derivates/b3581b05-069c-4606-a8fe-2686a12afd31.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 360 g di zucchero
- 200 g di mandorle pelate
- 1 ½ cucchiaino di estratto naturale di mandorle (opzionale)
- 1000 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4929 kJ / 1177 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10h 20 min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20 min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20 min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato allo yogurt
10h 20 min
Stracciatella
10h 25 min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20 min
Gelato semplice alla nocciola
6 godz. 30 min
Gelato al cocco
10h 20 min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20 min