Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 100 g di strutto
- 190 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 15 di zucchero
- 400 g di pecorino
Terminare la preparazione
- olio di arachidi q.b.
- miele q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4150 kJ / 992 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 68.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Olive all'ascolana
55min
Panada sarda
2h 55min
Agnello al vino
40 Min
Vitello tonnato
24hod. 45min
Pasta all'uovo
1 Std.
Pastella per fritti
1 Std.
Pane sciapo umbro
14 Std.
Pardulas
8h 40min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2 godz. 30 min
Tiliccas sarde
2h 20min
Ravioli al radicchio
1h 10min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min