Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 400 g di farina tipo 00
- 70 g di burro morbido, a pezzi
- 40 g di Alchermes
- 70 g di liquore all'anice
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 150 g di albumi
- codette colorate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1944.7 kJ / 464.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Torta al testo
1 Std.
Maritozzo romano
11sa
Torcolo di San Costanzo
5h 30 min
Pane sciapo umbro
14 Std.
Crema fritta alla veneziana
1 Std. 30 Min
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Ciambellone alla frutta secca
55min