Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 400 g di farina tipo 00
- 70 g di burro morbido, a pezzi
- 40 g di Alchermes
- 70 g di liquore all'anice
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 150 g di albumi
- codette colorate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1944.7 kJ / 464.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettuccine all'abruzzese
1hod.
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Parrozzo
1hod. 10min
Fiadoni
1hod.
Crostini con crema piccante ai ceci
40min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 godz.
Tozzetti
1 godz. 30 min
Ciambelline al vino rosso passito
1hod.
Crescia al formaggio
3klst 10 min
Torta al testo
1hod.
Ciambelline al vino rosso
1hod.