Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 250 g di ricotta di pecora ben scolata
- 50 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata e strizzata
- 1 uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di vaniglia burbon in polvere
Impasto
- 300 g di farina tipo 00
- 40 g di strutto
- 120 g di acqua
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Amaretti sardi
45 Min
Zeppole sarde
3 Std.
Panada sarda
2h 55min
Pabassinas di Mongongiori
1 Std. 30 Min
Minestra di fregola con le anguille
2h
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2 godz. 30 min
Tiliccas sarde
2h 20min
Seadas
1h 5min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Malloreddus alla campidanese
3 Std.
Muffin cardinali
50 Min