Pardulas
TM5 TM31

Pardulas

3.1 (19 ocen)

Składniki

Ripieno

  • 100 g di zucchero
  • 250 g di ricotta di pecora ben scolata
  • 50 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata e strizzata
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 1 pizzico di vaniglia burbon in polvere

Impasto

  • 300 g di farina tipo 00
  • 40 g di strutto
  • 120 g di acqua
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
523 kJ / 125 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
19.4 g
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy