![Pardulas Pardulas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/244487.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 250 g di ricotta di pecora ben scolata
- 50 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata e strizzata
- 1 uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di vaniglia burbon in polvere
Impasto
- 300 g di farina tipo 00
- 40 g di strutto
- 120 g di acqua
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal / 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3.3 g / 3.3 g
- Węglowodany
- 19.4 g / 19.4 g
- Tłuszcz
- 3.8 g / 3.8 g
- Błonnik
- 0.6 g / 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeppole sarde
3h
Polenta sarda
1h 30min
Minestra di fregola con le anguille
2h
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Papassini sardi
8h 45min
Panada sarda
2h 55min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25 Std. 40 Min
Muffin cardinali
50 Min
Seadas
1 Std. 5 Min
Cinghiale in umido
1 Std. 45 Min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Malloreddus alla campidanese
3h