Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 80 g di mozzarella per pizza a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 120 g di acqua
- 270 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 70 g di Gorgonzola a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 min
Focaccia primavera
3h
Pizza bianca alla ligure
1h 45min
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Mini panzerotti al pecorino
1h 40min
Pizza diavola
1h 45min
Focaccia al profumo di timo
1 godz. 55 min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza bianca alla rucola
1sa 35 dk
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4 Std. 5 Min
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1h 30min
Pizza Margherita e basilico
2sa 10 dk