Cheesecake pistacchio e caffè

Cheesecake pistacchio e caffè

4.4 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Base
  • di biscotti secchi al cacao
    350 g
  • di burro a pezzi
    140 g
Pasta al pistacchio
  • di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
    100 g
  • di olio di semi di arachidi
    10 g
  • di zucchero
    10 g
Crema al pistacchio
  • di latte
    30 g
  • fogli di gelatina (6 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    2
  • di zucchero
    100 g
  • di ricotta fresca ben scolata dal siero
    500 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    250 g
Gelatina al caffè
  • di caffè espresso
    150 g
  • foglio di gelatina (6 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
    1
  • di zucchero
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...