![Polka (pane francese) Polka (pane francese)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2545d0d5-c14f-4ca1-b9a8-17c94a902676/Derivates/11fa1b14-ab1d-410a-8755-1897d3f756b3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filoncini alla cipolla
3h 50 min
Pane tipo ciabatta
26h
Pane al semolino
4h
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 Min
Mantovanine
2h 45min
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min
Pane pugliese
29h 20min
Il pane di Altamura
4h
Pane barese
6h 15min
Ciabattine
3 godz. 30 min
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min