Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di farina tipo 00
- 50 g di burro freddo, a pezzi
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
- 80 g di confettura di fragole
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Stella al gianduia
7 godz. 30 min
Biscotti alle nocciole e crema gianduia (senza uova)
1 Std. 30 Min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20 min
Merendini al cioccolato
40 min
Veneziane mignon
2 Std. 30 Min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4h
Zufoli
5 Std.
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1 Std.
Tortine paradiso
1 Std.
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 min
Brioche morbide molisane
7 Std.
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1 Std.