Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guacamole
- 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate
- 100 g di cipolla dorata a pezzi
- 1 peperoncino jalapeño fresco a metà, senza semi
- 1 spicchio di aglio
- 1 pomodoro (100-120 g), in quarti
- 450 g di polpa di avocado
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di panela (formaggio fresco messicano) a pezzi
- 200 g di cipolla dorata a pezzi
- 300 g di pomodori a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 dadi per brodo (dose per 0,5 l)
- 1000 g di petto di pollo a pezzi
- 70 g di chipotle (peperoncino messicano affumicato), in salsa adobo
- 2 foglie di alloro secche
Per terminare
- 18 tortillas di mais
- 250 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1294 kJ / 309 kcal
- Białko
- 13.35 g
- Węglowodany
- 22.12 g
- Tłuszcz
- 16.77 g
- Błonnik
- 3.96 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo
35min
Salmone teriyaki
50min
Chili con carne
1h 20min
Pancakes
45min
Enchiladas
1h 10 min
Nachos
1h
Insalata messicana
2 Std. 15 Min
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25min
Tortillas messicane con maiale
1h 20min
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2h
Pico de gallo
5 min
Crema di fagioli (Frijoles refritos)
25min