Burrito di pollo con salsa chipotle

Burrito di pollo con salsa chipotle

4.2 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
18 pezzi

Składniki

Guacamole
  • 5 rametti di coriandolo fresco le foglioline lavate
  • 100 g di cipolla dorata a pezzi
  • 1 peperoncino jalapeño fresco a metà, senza semi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 pomodoro (100-120 g), in quarti
  • 450 g di polpa di avocado
  • 1 cucchiaio di succo di limone
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 200 g di panela (formaggio fresco messicano) a pezzi
  • 200 g di cipolla dorata a pezzi
  • 300 g di pomodori a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 dadi per brodo (dose per 0,5 l)
  • 1000 g di petto di pollo a pezzi
  • 70 g di chipotle (peperoncino messicano affumicato), in salsa adobo
  • 2 foglie di alloro secche
Per terminare
  • 18 tortillas di mais
  • 250 g di panna acida

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 309 kcal / 1294 kJ
Białko 13.35 g
Tłuszcz 16.77 g
Węglowodany 22.12 g
Błonnik 3.96 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...