Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di gherigli di noci
Impasto
- 200 g di burro a pezzi
- 350 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli di media grandezza
- 2 cucchiai di panna (30-40% di grassi) fresca
Copertura al cioccolato e noci
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 130 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di latte condensato zuccherato
- 50 g di gherigli di noci
- 50 g di mandorle con la buccia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2158 kJ / 516 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e barbabietola
2 Std. 30 Min
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10 godz. 45 min
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7h 35min
Crostata al cioccolato e salsa al caramello
1 godz. 40 min
Semifreddo al tè verde
5h
Crostatina al cioccolato
13h
Torta ai tre cioccolati
5h 20min
Torta fredda alla crema gianduia
50 Min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 godz. 30 min
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Cheesecake al cioccolato
9 godz. 30 min
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min