![Agnolotti del plin Agnolotti del plin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47FF59D7-AF58-489A-9597-91034FE7A376/Derivates/89C54463-F607-4E3E-82C2-A784865F4CB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di lonza di maiale a pezzi
- 150 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
- 50 g di spinaci baby freschi, lavati
- 80 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
-
100
g di salame di maiale cotto, a tocchetti
lub 100 g di prosciutto crudo a tocchetti - 2 uova
Pasta fresca
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 6 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2117 kJ / 506 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1h 30min
Ravioli con ripieno di carne
1 Std. 40 Min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Pasta sfoglia veloce
2h
Pasta all'uovo
1 Std.
Gnocchi di patate
1h 30min
Ravioli al radicchio
1 Std. 10 Min
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
5 Std. 30 Min
Mini bonet
2h
Agnolotti al brasato
3h
Savoiardi morbidi
40 Min
Bagna cauda
35min