Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Butter, gefroren, in Stücken (1-2 cm)
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 90 g Wasser, eiskalt
- ½ TL Salz
Speck-Zwiebel-Füllung
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 110 g Schinkenspeckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten
- 20 g Vollrohrzucker
- 20 g Balsamico, dunkel
- ½ TL Salz
Pouletfüllung und Fertigstellung
- 600 g Wasser
- 500 g Pouletbrust, ohne Haut, ohne Knochen
- 220 g Süsskartoffel, in Würfeln (2 cm)
- 3 Zweige Thymian, frisch, abgezupft
- 1 - 2 Prise Salz
- 1 - 2 Prise Pfeffer, gemahlen
- 150 g Champignons, frisch, geviertelt
- 40 g Butter, in Stücken
- 30 g Mehl
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 50 g Rahm
- Milch zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3442 kJ / 820 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1275 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Butter Chicken
50min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Bolognese Sauce
3h 15min
Honig-Limetten-Poulet mit Reis
40min
Crevettencurry mit Topinambur
45min
Hähnchen-Pilaw
45min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45min
Schnelles Indian Butter Chicken
45min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Pouletbrust alla pizzaiola
55min