Poulet-Süsskartoffel-Galette

Poulet-Süsskartoffel-Galette

4.4 17 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Butter gefroren, in Stücken (1-2 cm)
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    200 g
  • Wasser, eiskalt
    90 g
  • Salz
    ½ TL
Speck-Zwiebel-Füllung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter
    20 g
  • Schinkenspeckwürfel
    110 g
  • Zwiebeln in Spalten
    250 g
  • Vollrohrzucker
    20 g
  • Balsamico dunkel
    20 g
  • Salz
    ½ TL
Pouletfüllung und Fertigstellung
  • Wasser
    600 g
  • Pouletbrust, ohne Haut, ohne Knochen
    500 g
  • Süsskartoffel in Würfeln (2 cm)
    220 g
  • Thymian, frisch abgezupft
    3 Zweige
  • Salz
    1 - 2 Prise
  • Pfeffer, gemahlen
    1 - 2 Prise
  • Champignons, frisch geviertelt
    150 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Mehl
    30 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Rahm
    50 g
  • Milch zum Bestreichen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 820 kcal / 3442 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 1275 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...