Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 2 Lorbeerblätter
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose Cannellini-Bohnen (400 g), abgetropft, oder andere weiße Bohnen
- 280 g Thunfisch, in Öl (2 Dosen), abgetropft
- 20 g Kapern (möglichst Qualität Nonpareilles), abgetropft
- 4 Sardellenfilets, in Salz eingelegt
- 50 g Crème fraîche
- 1 EL Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Glas Kapernäpfel, eingelegt in Lake (250 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 693 kJ / 166 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa Verde
10min
Bohnendip mit Chiliöl
45 min
Bruschette mit Bohnen und Thunfisch
30min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10min
Geflügellebercreme
5h 30min
Auberginencreme "Orient"
2h
Gemüse-Hummus
10min
Avocado-Bohnen-Hummus
10min
Thunfischsauce mit Joghurt
5 Min
Thunfisch-Tapenade
5 Min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25min
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30min