Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 200 g tomatoes, cut in pieces
- 100 g onions, cut in halves
- 100 g carrots, cut in pieces
- 200 g beetroots, cut in pieces (2 cm)
- 40 g oil
- 150 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g white cabbage, cut in strips
- 1000 g water
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 513 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 831.8 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus Stem Soup
55 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 Min
Asparagus cream soup
30 Min
Spelt bread
1 Std. 45 Min
Creamy courgette soup
25 Min
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Chickpea soup with spinach
40 Min
Vegetable and Almond Soup
45 Min
Russian Beetroot Salad
1 Std. 10 Min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 godz. 40 min