Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1200 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 200 g basmati rice
- 500 - 700 g green asparagus, woody ends removed
- 40 g extra virgin olive oil
Lemon Sabayon Sauce
- 4 egg yolks
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Quick Cheese Soufflés
45min
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1h 40min
Coulibiac
2h 15min
Almond Tuiles
1h 30min
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Pea Quiche
1h
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30min
Russian salad
1h 15 min
Onion Relish
5 min
Courgettes with Corn
25 min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h