Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
TM6 TM5

Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce

4.0 ( 4 oceny )

Składniki

  • 30 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    lub vegetarian hard cheese cut in pieces (2 cm)
  • 1200 g water
  • 1 tsp vegetable stock paste, homemade
    lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 200 g basmati rice
  • 500 - 700 g green asparagus woody ends removed
  • 40 g extra virgin olive oil

Lemon Sabayon Sauce

  • 4 egg yolks
  • ½ tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 10 g freshly squeezed lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
403 kcal / 1685 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy