Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1200 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 200 g basmati rice
- 500 - 700 g green asparagus, woody ends removed
- 40 g extra virgin olive oil
Lemon Sabayon Sauce
- 4 egg yolks
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Pears in Spiced Red Wine
3h 20min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min.
Dill Stuffed Peppers
5 min.
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1h 40 min.
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 Min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Apples with Cider Sabayon Sauce
40 min.
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 Min
Garlic and White Bean Stew
50 Min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min.
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min