
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese cut in pieces (2 cm) - 1200 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 200 g basmati rice
- 500 - 700 g green asparagus woody ends removed
- 40 g extra virgin olive oil
Lemon Sabayon Sauce
- 4 egg yolks
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 403 kcal / 1685 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 41 g
- Błonnik
- 3.2 g