Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g unsalted butter, diced, cold
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
Topping
- 350 g courgettes, unpeeled, ends removed (see tip)
- 350 g plum tomatoes (see tip)
- 190 g sun-dried tomatoes in oil, drained (approx. 1 x 280 g jar)
- 30 g water
- 10 g fresh chives, finely sliced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches sea salt flakes
- 1 pinch ground black pepper
- 60 g Parmesan cheese, grated
- milk, for glazing
- 10 fresh basil leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 507.9 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55 min
Sushi Waffles
1 godz. 30 min
Surimi Stick Salad (TM6)
15 Min
Monkey Bread (Małpi Chlebek)
3 Std.
Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio
2 godz.
Green Leek Gomasio
40min
Tomato Focaccia
3 Std.
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)
9 Std.
Brioche
8u.
Citrus Oil
50min
Tomato Focaccia
3 Std.
Lemon Tart
4 Std. 30 Min