Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g dried Puy lentils
- 2400 g water, plus extra for soaking
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g olive oil
- 4 tsp fine sea salt
-
4
tsp sweet paprika
lub 4 tsp hot paprika -
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g chorizo, cut in slices (0.5 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 853 mg
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 Min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 Min
Tuscan Bean Soup
50min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2u. 35min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 min
Chicken chorizo and chickpea stew
40 Min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min