Lentil and Chorizo Stew

Lentil and Chorizo Stew

4.2 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 portions

Składniki

  • dried Puy lentils
    800 g
  • water plus extra for soaking
    2400 g
  • carrots peeled, cut in pieces (3-4 cm)
    100 g
  • spring onions cut in pieces (3-4 cm)
    100 g
  • red peppers cut in pieces (3-4 cm)
    100 g
  • green peppers cut in pieces (3-4 cm)
    100 g
  • olive oil
    100 g
  • fine sea salt
    4 tsp
  • sweet paprika
    4 tsp
    4 tsp hot paprika
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • chorizo cut in slices (0.5 cm)
    300 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 353 kcal / 1480 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 853 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...