Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g dried Puy lentils
- 2400 g water, plus extra for soaking
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g olive oil
- 4 tsp fine sea salt
-
4
tsp sweet paprika
lub 4 tsp hot paprika -
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g chorizo, cut in slices (0.5 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 853 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Mushroom Risotto
30 min
Baby-friendly Beef, Mushroom and Olive Stew
1 Std. 55 Min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Potato Pancakes
45 min
Polenta with Rich Meat Ragu
1 godz. 10 min
Crêpes
1h 15min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Brak ocen
Bolognese Sauce
1h 15min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2 godz. 10 min