
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g dried Puy lentils
- 2400 g water plus extra for soaking
- 100 g carrots peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g spring onions cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g red peppers cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g green peppers cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g olive oil
- 4 tsp fine sea salt
-
4
tsp sweet paprika
lub 4 tsp hot paprika -
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste homemade - 300 g chorizo cut in slices (0.5 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 353 kcal / 1480 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 853 mg
Alternatywne przepisy
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30 min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1 godz.
Creamy Courgette Soup
35 min
Chickpea Soup with Spinach
40 min
Tomato Rice
30 min
Dairy-free Seafood Risotto
45 min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Cod with Pistachio and Couscous
30 min
Beef Goulash Soup
1 godz. 15 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.