Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip

Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip

4.0 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Tiramisu Dip
  • mascarpone cheese
    250 g
  • double cream
    120 g
  • caster sugar to taste (see tip)
    30 - 50 g
  • coffee liqueur (e.g. Kahlua®)
    40 g
    50 g strong brewed coffee, cold
Spaghetti with Mussels
  • boiling water for cooking pasta
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • dried spaghetti
    320 g
  • garlic cloves
    2
  • shallots halved
    60 g
  • extra virgin olive oil plus 1 Tbsp
    20 g
  • cherry tomatoes halved
    280 g
  • frozen mussel meat defrosted
    400 g
  • white wine
    25 g
  • ground black pepper
    1 pinch
  • fresh parsley leaves roughly chopped
    1 Tbsp
  • cocoa powder for dusting
    1 - 2 tsp
  • sponge finger biscuits for serving
    8

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1027 kcal / 4289 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 89 g
Tłuszcz nasycony 31 g
Sód 700 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...