Wersje kompatybilne
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g sweet potatoes, peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
- 500 g shallots, whole or halved vertically to fit in feeder
- 50 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 2 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 5 garlic cloves
- 40 g unsalted butter, diced
- 2 ½ Tbsp fresh thyme leaves
- 1 ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 1 ½ tsp smoked paprika
- 2 pork tenderloins (approx. 350 g each)
Port Shallot Sauce
- 30 g olive oil
- 15 g unsalted butter, diced
- 1 Tbsp caster sugar
- 70 g ruby port
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ heaped tsp beef stock paste, homemade - 200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3833 kJ / 916 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1782 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Sesame Chicken
40 分钟
Buddha Bowl with Chicken (TM5)
1h
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10min
Creamed Cod
45 分钟
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1小时 10 分钟
Crab & Prawn Linguine
25 min
Alpine Macaroni
45 分钟
Prawn Cocktail
15min
Warm Turkey and Green Bean Salad
35 分钟
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 分钟
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1小时 10 分钟