
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Sos pomidorowy
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
150 g wody
Pulpety
-
110 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
-
60 g mleka
-
50 g bułki tartej
-
¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
Spaghetti
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1200 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
270 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
672 kcal /
2811.8 kJ
Białko
46.5 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
70.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
2164.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
11 Przepisów
Polska
Polska