
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos pomidorowy
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej - 600 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
- 150 g wody
Pulpety
- 110 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
- 60 g mleka
- 50 g bułki tartej
- ¾ łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko
Spaghetti
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1200 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 270 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 672 kcal / 2811.8 kJ
- Białko
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Sód
- 2164.5 mg