![Vellutata ai baccelli di piselli Vellutata ai baccelli di piselli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57F5CED8-54FE-44BC-A47F-E3CFD66FE2DA/Derivates/dce327d2-aa7b-4327-b2d1-2ec06cdd6f72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di piselli freschi, solo i baccelli lavati e puliti
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330.2 kJ / 318.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Dado di pollo
50min
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Pane alle castagne
4 Std.
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35min
Vellutata di carote e pastinaca
50min
Vellutata fredda di pomodorini e avocado
20min
Crema spalmabile alle erbe aromatiche
8h 15min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 min
Vellutata di carciofi e taleggio
55 min
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15 min
Purè di mele e sedano rapa
55 min
Vellutata di topinambur e salvia
50min