Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di piselli freschi, solo i baccelli lavati e puliti
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330.2 kJ / 318.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca
30 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Zuppa di rape
40 Min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1 Std. 30 Min
Salsa al sedano (vegan)
15min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min
Crema di carote e zenzero
20 Min
Salsa carciofi e fagioli
1h 10min
Gazpacho finocchio e mela
15min
Vellutata di cardi con patate al timo
50 Min
Zuppa di noci e sedano
35 Min
Minestra di castagne
1h 40min