Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto

Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto

4.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porzioni

Składniki

Gazpacho
  • arance la scorza e il succo
    3
  • di carote novelle pelate, a pezzi
    800 g
  • di cetrioli pelati, senza semi, a pezzi
    240 g
  • di cipollotto
    30 g
  • di acqua
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai
  • di zucchero
    2 cucchiaini rasi
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe di Sichuan
    1 pizzico
Chantilly
  • di panna (30-40% di grassi) fredda
    200 g
  • di aneto fresco
    2 cucchiai
  • di sale
    1 pizzico
  • crostini di pane

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 244 kcal / 1019 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...