![Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3342D035-05D1-43CC-BFDE-4108DC43FA11/Derivates/38aa8c0b-f65f-4b8e-b230-630ed194ce12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gazpacho
- 3 arance, preferibilmente biologiche, la scorza e il succo
- 800 g di carote novelle pelate, a pezzi
- 240 g di cetrioli pelati, senza semi, a pezzi
- 30 g di cipollotto
- 300 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini rasi di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe di Sichuan
Chantilly
- 200 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 2 cucchiai di aneto fresco
- 1 pizzico di sale
- crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1019 kJ / 244 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
15 Min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1 Std.
Zuppa di cipolle
1 Std.
Gazpacho feta e cetrioli
1 godz. 10 min
Zuppa cinese con polpette di gamberetti
30 Min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 Min
Gazpacho alle fragole e mandorle
1 Std. 20 Min
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15 Min
Gazpacho di carote
10min
Tzatziki
20 Min
Guacamole Tex-Mex
5min
Salsa guacamole
10min