Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g Lammfleisch
- 2 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 EL Oregano, getrocknet
- ½ TL Paprikapulver, edelsüß
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Butter
- 20 g Tomatenmark
- 120 g Feta
- 3 Zucchini, klein (ca. 700 g)
- 2 Paprika, gemischt, rot und gelb
- 2 EL Olivenöl
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 50 g Semmelwürfel
- 50 g Milch
- 40 g Oliven, schwarz, entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2205 kJ / 526 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Überbackene Hühnerbrust in Tomatensauce mit Erdäpfelpüree
1h
Pastitsio - Makkaroniauflauf mit Faschiertem
1h 30 min.
Coq au vin
3h
Menü: Boeuf Bourguignon und warmer Zitronenpudding mit Zitronensirup
2h 20min
Süß-saure Fleischbällchen Bowl
30min
Moussaka
1h 55min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2h
Spinatlinsen mit Schweinefilet
30min
Pikante Tarte mit Thunfisch, Eiern und Kapern
1h 10 min.
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Boef Stroganoff
50 min.
Hendl mit Erdäpfeln, Gemüse und Tomatensauce aus dem Backofen
2h