Bratwurst-Tomatensugo sous-vide

Bratwurst-Tomatensugo sous-vide

3.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Karotten in Stücken (2 cm)
    60 g
  • Stangensellerie in Stücken (2 cm)
    50 g
  • Bratwurst vom Schwein, roh gehäutet, in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Balsamico-Essig
    5 g
  • Salz
    1 - 2 Prisen
  • Salbeiblätter, frisch
    3
  • Rosmarin, frisch
    2 Zweiglein
  • Wasser
    1500 g
  • Zitronensaft frisch gepresst (siehe Tipp)
    30 g
  • Weißwein
    50 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • geschälte Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Zucker
    2 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Basilikumblätter, frisch (opcjonalnie) zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1213 mg
Białko 18 g
Kalorie 1628 kJ / 388 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...