Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Karotten, in Stücken (2 cm)
- 50 g Stangensellerie, in Stücken (2 cm)
- 400 g Bratwurst vom Schwein, roh, gehäutet, in Stücken (2 cm)
- 5 g Balsamico-Essig
- 1 ½ TL Salz
- 3 Salbeiblätter, frisch
- 2 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 1500 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
- 50 g Weißwein
- 2 EL Olivenöl
- 400 g geschälte Tomaten, aus der Dose
- 2 TL Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 2 - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Basilikumblätter, frisch, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1628 kJ / 388 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1213 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirschragout mit cremiger Polenta
2 godz. 20 min
Spaghetti Carbonara
25min
Lasagne
1 godz. 45 min
Menü: Rindergulasch mit Semmelknödeln und Cheesecakes
2h 10 min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Sommer Bolognese Bowl
35min
Hendlgulasch mit Pilzen und böhmischen Knödeln
1h 20min
Fleischrauggn mit Kräuterrahmsauce
45 dk
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1h
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1sa 30 dk
Rindsbraten mit Paradeiser-Erdäpfelpüree und Rotweinsauce
14 Std. 30 Min
Rindsgulasch klassisch
3h 20min