Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Serviettenknödel
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Butter, in Stücken
- 270 g Semmelwürfel
- 200 g Milch
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
Schwammerlgulasch
- 2 rote Paprika (ca. 330 g), in Stücken
- 350 g Wasser
- ½ TL Salz
- 2 EL Weizenmehl
- 100 g Sauerrahm, etwas mehr zum Garnieren
- 450 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Prise Kümmel, gemahlen
- 70 g Olivenöl
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 600 g frische Eierschwammerl
- 150 g Kräuterseitlinge
- 150 g braune Champignons
- 2 EL Rapsöl
- frische Petersilienblätter, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 514 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Semmelknödel
50 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Krautfleckerl
40min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1 godz.
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 godz.
Faschierte Laibchen
35 min
Kaspressknödelsuppe
1sa 35 dk
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min