Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL Rosinen
-
2
EL Rum
lub 2 EL Apfelsaft - 500 g Äpfel, Sorte Braeburn
- ½ Bio-Zitrone
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Zimt, gemahlen
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Kokosöl zum Einfetten - 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillepaste
- 80 g Honig
- 300 g Magertopfen
- 40 g Haferflocken, feinblättrig
- 2 - 3 EL Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 211 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Topfenschmarrn
50min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1h 30min
Marillenkuchen
1h 30min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Schneller Gemüsesuppentopf
40min