![Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2005abfe-5237-4a81-ade1-40ae8645705a/Derivates/1efa6e41-3bee-4ac9-9e55-37f8c4fb3996.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL frischer Salbei, Blättchen abgezupft
- 100 g Semmelbrösel
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 220 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 800 g Wasser
- 100 g Weizenmehl, griffig
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- 250 g Bröseltopfen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 501 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto
3 Std.
Polentasticks
1 Std. 20 Min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 Min
Käsespätzle
45 Min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 Std.
Weizentortillas
30 min
Gebratene Polenta mit Letscho
55 min
Germknödel
1 Std.