Bohneneintopf mit Gerste

Bohneneintopf mit Gerste

4.3 247 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Fleischparadeiser geviertelt
    750 g
  • Paprika, gemischt (rot und gelb), in Stücken
    300 g
  • getrocknete Tomaten in Öl und 20 g vom Öl
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    3
  • Rollgerste
    100 g
  • Käferbohnen gewaschen und abgetropft
    250 g
  • weiße Bohnen gewaschen und abgetropft
    250 g
  • Wasser
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Bohnenkraut, getrocknet
    2 TL
  • Rosmarin, getrocknet
    1 TL
  • Cayennepfeffer
    ¼ - ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 433 mg
Białko 11 g
Kalorie 932 kJ / 223 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...