Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g plain flour, plus extra for dusting
- 150 g dark chocolate, broken into pieces
- 200 g caster sugar
- 120 g natural yoghurt
- 80 g full cream milk
- 3 eggs
- 1 tsp vanilla bean paste
- 70 g potato flour
- 1 pinch salt
- 2 tsp baking powder
- 2 pears, (approx. 250 g), peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 tbsp cocoa powder
- 2 tbsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393.4 kJ / 331.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 104.3 mg
Alternatywne przepisy
Pistachio cake
1 Std. 10 Min
Apple cake
1h
Lemon cake
2h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Peach and plum upside-down cake
50min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Impossible coconut pie
1h 30min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Chocolate truffle cake
2h 15 min.
Simple chocolate hazelnut cake
1h 15min
Quick almond biscuits
35min
Almond and pear tart
40min