Ensalada de frutos del mar con vinagreta de puerro

Ensalada de frutos del mar con vinagreta de puerro

4.3 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 raciones

Składniki

  • 300 g de arroz de grano largo
  • 300 g de hojas verdes de ensalada (mezclum)
  • 1200 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 120 g de aceite de oliva virgen extra
  • 500 g de mejillones frescos limpios
  • 300 g de almejas frescas
  • 300 g de colas de langostino cocido peladas
  • 300 g de pulpo cocido en rodajas
  • 150 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 100 g de puerro en trozos
  • 30 g de vinagre de vino blanco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 292 kcal / 1223 kJ
Białko 17.4 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 265.3 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...