Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipirones
- 20 chipirones enteros frescos (aprox. 400 g)
- 2 manzanas reineta (peladas, en cuartos y descorazonadas)
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 20 g de piñones
- 500 g de agua
Salsa
- 1 morcilla de cebolla sin piel (aprox. 100 g)
- 1 sobre de tinta de calamar
- 80 g de vino Pedro Ximénez
Montaje
- 1 cucharada de harina
- 100 - 150 g de aceite para freír
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 8 - 10 tallos de cebollino
- 1 cucharada de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 871 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 5.04 g
- Tłuszcz
- 17.58 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Croquetas de mejillones
9 Std. 10 Min
Croquetas de carabineros
10h
Chipirones rellenos
1 Std. 10 Min
Buey de mar relleno a la provenzal
2h
Pastel de cabracho
2 godz. 50 min
Boletus confitados
30min
Cigalas al ajillo
20min
Crêpes rellenos con bacalao y salsa de piquillos
1h 35min
Croquetas de gambas
9 Std. 10 Min
Ventresca de atún rojo con gelatina de tomate
3 Std. 30 Min
Tigres
1h
Champiñones rellenos de verdura y gambas para dos
30min