Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa verde
- 300 g de tomates verdes en trozos
- 30 g de chile jalapeño fresco (en trozos, sin semillas)
- ½ - 1 diente de ajo
- 40 g de cebolla en trozos
- 2 ramitas de cilantro fresco
- 1 cucharadita de sal
Carnitas de atún
- 200 g de cebolla en trozos
- 550 g de atún fresco sin piel ni espinas, en dados de 3 cm
- 40 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharadita de mejorana seca
- 20 g de zumo de naranja
-
8
tortillas de maíz (opcjonalnie)
lub 8 tortillas de trigo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1253 kJ / 299 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flautas ahogadas
1h
Pescado con mole blanco
45min
Rainbow poke bol
1h 20min
Empanizador de maíz
5min
Huevos rancheros
30min
Jalapeño poppers
1h
Tacos de sardinas en lata
30min
Huevos en cazuela
30min
Chiles güeros rellenos
55min
Salsa verde con chipotle
20 min
Coctel de chile serrano y mezcal
5min
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15min