Bacalao al horno al estilo mediterráneo

Bacalao al horno al estilo mediterráneo

3.9 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porciones

Składniki

  • 100 g de cebolla blanca en cuartos
  • 60 g de aceite de oliva extra virgen
  • 350 g de papa en rebanadas (5-7 mm)
  • 1 pizca de sal
  • 1 pizca de pimienta negra recién molida
  • 20 g de agua
  • 500 g de bacalao desalado en trozos (3 cm)
  • 2 cdas de pan molido
  • aceite de oliva extra virgen para engrasar
  • 1 diente de ajo pelado
  • 300 g de jitomate triturado en lata
  • 1 cdita de sal
  • 50 g de aceitunas verdes deshuesadas
  • ½ cdita de orégano seco
  • aceitunas verdes deshuesadas para espolvorear
  • orégano seco para sazonar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 8958.3 mg
Białko 83.5 g
Kalorie 2719.6 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...