Wersje kompatybilne
Chicche di patate alla curcuma con crema di carciofi e bottarga
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicche di patate
- 140 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 700 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 220 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 pizzico di sale
Crema di carciofi
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di cuori di carciofo, puliti e a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 150 - 170 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di bottarga a fettine
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 13744.4 kJ / 3285 kcal
- Białko
- 121 g
- Węglowodany
- 349.4 g
- Tłuszcz
- 561.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 69.9 g
- Błonnik
- 329 g
- Sód
- 6468 mg
Alternatywne przepisy
Penne con crema di limone e carciofi
30 min
Profiteroles mediterranei
1h 25min
Condimento balsamico ai mirtilli
10 dk
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 min
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1sa 35 dk
Confettura di scalogno
2 Std.
Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi
1 godz.
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1h 30min
Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale
1 godz.
Ravioli asparagi e bottarga
45min
Scalogno brunito (250 g)
25 min
Fusilli, carciofi e cacio
40min