Gnocchi di ricotta al basilico

Gnocchi di ricotta al basilico

4.5 617 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
5 porzioni

Składniki

Polpette
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 6 foglie di basilico fresco lavate
  • 90 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 70 di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 3 foglie di basilico fresco lavate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23 g
Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 42.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...