![Panone di Natale Panone di Natale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6656A122-537C-4563-8F3E-F229E48718AD/Derivates/31BCC74C-CD77-4002-A3FE-5A625F02E7AF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova medie
- 50 g di burro a pezzi piccoli
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 130 g di mostarda bolognese
- 30 g di uvetta, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 50 g di frutta mista candita a pezzi piccoli (1-2 cm)
- 20 g di pinoli
- 10 g di latte
- 20 g di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa imperiale
1 godz.
Ciambella del mugnaio
40min
Berlingozzo
50 min
Treccine al finocchio
3 Std.
Stella di pane
3 Std. 30 Min
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Fave dei Morti
55 min
Focaccia dolce
45 min
Torta all'uva rossa
1 godz. 40 min
Tozzetti
1 godz. 30 min
Torta degli addobbi
1 godz. 25 min
Ciambella romagnola
1 godz.