Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di zucchero
- 60 g di albumi
- 60 g di farina tipo 00
- 60 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di cioccolato fondente (45% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaio di liquore al cioccolato
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1988.1 kJ / 475.2 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 37.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frolle ricce al cacao (senza uova)
45 dk
Candele al cioccolato
4h 50min
Noccioline speziate
1sa
Ventaglietti ricoperti
2h 40min
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50 dk
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1sa 20 dk
Torta dacquoise al pistacchio
50 dk
Cheesecake al cioccolato bianco
9h 30 min
Crostini di pane bianco con mousse al prosciutto crudo
5óra 10p
Fudge al cioccolato con pistacchi
2 Std. 20 Min
Biscotti cuore morbido al caramello
2h 40min
Cioccolatini ripieni al cocco
2 Std. 30 Min