Crème fondante aux dattes et aux noisettes
TM6 TM5

Crème fondante aux dattes et aux noisettes

4.3 (15 ocen)

Składniki

La pâte de noisette

  • 250 g de noisettes émondées
  • 2 c. à soupe de sirop d'agave
  • 2 c. à soupe d'huile de noisette

La crème

  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 1 c. à café d'agar-agar
  • 1 c. à soupe de farine d'arrow-root
  • 500 g de lait d'avoine

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1155.2 kJ / 276.4 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy