Pesto persan
TM5 TM6

Pesto persan

4.8 (11 ocen)

Składniki

  • 100 g de pecorino, coupé en morceaux
  • 120 g d'amandes décortiquées
  • 80 g de tomates séchées à l'huile, égouttées
  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 2 c. à café d'origan déshydraté
  • ¾ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 20 g de graines de sésame
  • 200 g d'huile d'olive

Wartości odżywcze
na 1 bocal
Kalorie
7674 kJ / 1833 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
160 g
Błonnik
17 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy