Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de poivrons variés, coupés en brunoise
- 1 chorizo, doux ou fort, coupé en rondelles
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 4 tranches de fromage de chèvre, en bûche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1800.5 kJ / 430.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Cassoulet express au chorizo
55min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1h
Clafoutis de poivron rouge et jambon fumé
1h
Crumble de confit de canard aux noix
1h
Quiche aux poivrons et chorizo
1sa 10 dk
Tarte au poivron et chèvre frais
1h 15min
Clafoutis à la tomate, au miel et à la moutarde
1h
Crumble de poireau au chorizo doux
50min
Cake au camembert et à la poire
1h 5min
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min