Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de poivrons variés, coupés en brunoise
- 1 chorizo, doux ou fort, coupé en rondelles
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 4 tranches de fromage de chèvre, en bûche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1800.5 kJ / 430.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux tomates cerise et au chèvre
1hod.
Flan express au roquefort
30min
Gâteaux de champignons
1hod. 15min
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30min
Crumble tomate-chèvre
35 Min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35 Min
Clafoutis à la tomate, au miel et à la moutarde
1hod.
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Clafoutis de poivron rouge et jambon fumé
1hod.
Tarte au poivron et chèvre frais
1hod. 15min
Crumble de poireau au chorizo doux
50 Min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50 Min